Äventyr !

2013-03-05 / 12:11:48

Äventyr och se Panama stod på listan idag och vi gick ner till receptionen för att se vad man ungefär kunde göra. Ska ju påstå att dom inte är så framåt med att promotea sina turistattraktioner här vilket jag tycker är synd eftersom det är en rätt cool stad i allmänhet!

Efter lite frågor och funderingar så bestämde vi oss gör REGNSKOGEN ! Och det blev jag,jasmin, vanja och Coffe som skulle åka.

Väl ihop packade och klara går vi ner får att få beställa taxin men såklart uppstår problem.
Det finns ingen taxichaufför som pratar engelska och det finns ingen guide som kan ta oss idag. Fan!

Planen blir nu ändrad.... Vi får bege oss till " byn" och se på historia och sedan åka till Panama kanalen och se hur man Slussar 300 tons fartyg !

Att se byn va ganska coolt även om det var tätt trist - historia är ju alltid historia och vi fick endel va bilder. Sen att det snarare är jag som är en turist attraktion här mer än dom det är rätt kul.
Gubbarna som jobbade på att renovera staden sprang och hämtade folk som ville titta på mig för jag har blivit så blond. Lite kul, men don har iaf respekt. (:

Efter detta så blev det Panama kanalen,
Även detta är fett att ha sett men ingen " wow" grej i sitt hela.
Men check på att ha sett Panama kanalen!

Efter detta var det dags för mat och vi kände för att pröva något typiskt panamaiskt, så taxi chauffören fick ta oss in till där lokal befolkningen hänger och här snackar vi prisskillnad!
Det vi i normala fall betalar ca 10-15 dollar för på hotellet eller andra ställen där det finns mycket turister kostade här a 7-11 dollar Max.

Efter att som vanligt lyckats knögla fram vad vi ville beställa så kom först drickan i form av juice in, den var väldigt färskpressad. Typ den bästa juice jag druckit i hela mitt liv.
Maten var också bra men inte den bästa vi ätit om man säger så.

Middag och dricka gick på 9 dollar, vilket är ca 63 kr... Helt sjukt.

Efter detta så ville vi se skyskraporna som finns här ! Men rusningstrafiken hade hade börjat.
Taxichauffören Körde oss bara igenom området och förklarade allt istället och det var lika bra för vi fick veta att det enda som finns i skraporna här är kontor och banker och man kunde inte ens åka upp i dom endå!

Detta var sista anhalten och nu bar det av hemåt.
Åter igen åkte vi förbi " maffia" stället och chauffören sa att dit fick vi absolut inte gå för det var farligt!

Jag glömde även att säga att nu har jag sett " kåkstad" något jag velat Se sen jag sett slumdog millionaire på tv. Detta finns alltså också på riktigt, helt sjukt - men coolt !

Väl tillbaka på hotellet efter att ha haft privat taxi i ca 6 timmar så skulle det betalas : 90 dollar ..

90 dollar är ca 500 beroende på valuta kurs osv ! Så ah ... Taxi här är inge vidare dyrt direkt.

Kvällens aktiviteter blev lite splittrade. Grabbarna drog och kollade på öar medans jag och Martina drog bort till bron som går över kanalen för att fota, detta var ett äventyr vill jag lova.

" no trespassing" yes! Jag vet vad det betyder .. Men whatever.

Vi promenerade på stranden och konstaterade att dessa fartyg lämnar efter sig en hel del skräp! Ush va äckligt det var...

Vi gick och gick tills vi kom till bron - vi klättrar upp va? ( på brons underdel) inte på själva bron för den är svin hög!

Här fick vi till endel väldigt bra bilder!

Resten av kvällen var lugn!
Lite träning - käk & pool häng!

Imorgon får vi se vad som händer, ryktas oss poolhäng och press!

Foto:Martina Lundborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback